Annons

En klänning, en drink

När Kajsa för Marimekko hörde av sig och undrade om jag ville bära en av deras klänningar inför midsommar var jag inte sen med att tacka nej. Har alltid älskat Marimekkos generationstänk, tidlöshet och inte minst design. En kärlek som inte riktigt blev mindre efter detta inlägg.

Annons

Att klänningen jag valde senare skulle visa sig passa utmärkt ihop med årets midsommardrink var faktiskt en oplanerad (jag lovar) men välkommen insikt. Klänningen finns att köpa här, samt hyra här.

Drinken jag gjorde är en Rosé Sour, vars metod och recept jag beskriver i denna IGTV, men jag skriver ned det här med. Det är verkligen en underbar och svalkande aperitif. Också ett perfekt sätt att rädda en flaska rosé som kanske inte var sådär snackigt god som man hoppats på.

Annons

Rosé Sour (två drinkar)
3 dl torr rosé
3 msk citronsaft
1 äggvita
2 tsk florsocker
Rosépeppar (3-4 mortlade korn)
Is

Skaka alla ingredienser förutom isen i en shaker i ca 10 sekunder. Tillsätt is och skaka en sväng till. Häll över i glas med ny is i botten. Skummet kommer att rinna av sist, så man måste varva hällningen mellan glasen för att få det jämnt. Toppa med lite rosépappar. Skål! 

Jag ska berätta mer om midsommarhelgen på Gotland i ett kommande inlägg. Vi tog morgonbåten tillbaka till stan imorse. Jag sov hela vägen.

Sen dess har vi hunnit äta lunch och söndagsfika på Café Pascal, tagit ett svalkande dopp i Brunnsviken, och nu sitter vi och kollar på fotboll, Djurgården – IFK Norrköping.

Nu återstår endast vem som först kommer att fråga ”Vad är du sugen på att äta ikväll?”

Troligtvis jag.

Annons

Ha en underbar söndag hörni!

 

 

2 kommentarer till “En klänning, en drink”

  1. Elin skriver: september 3, 2020

    VILKEN härlig drink!
    Så receptet är alltså för två drinkar, hade du alltså typ 7 flarror för alla på bilden?


    1. Gabriella Skog skriver: september 3, 2020

      Så gott! Blev lite drygt 2 1/2 flaska för 11 drinkar!


Dela på:
Laddar