Annons

rikast i världen

Både jag och Patrick har varit hemma med förkylning i över en vecka nu. Och på det: Mycket jobb, helgerna inplanerade i flera veckor framöver, en oändlig to-do lista (eller ja, det känns ju så), dåligt samvete över vänner och familjemedlemmar jag inte träffat på hela sommaren. Det har… inte varit bra.

Annons

I fredags kom ångesten inrullande som ett litet brev på posten. Jag låg på rygg i sängen, stora tysta tårar rullandes ned för kinderna, och med Patrick bredvid klappandes på mitt huvud. Ledsen för inget egentligen, men ändå allt. På ett sätt var det ju skönt att få släppa på allt. Askan är den bästa jorden. Efter mitt lilla meltdown lagade jag en pasta på saker som fanns i kylen. Grönkål, sparris, vitlök, smör, parmesan, chili. Vi såg på en film. Jag somnade i soffan.

I lördags vaknade jag och kände efter om fågelhjärtat var kvar. Det var det. Men jag hörde min psykologs ord i huvudet ”Man kan göra saker fast man har ångest”, och tog mig iväg till stallet efter frukosten. När Torild trycker sin mjuka mule mot mig är jag plötsligt rikast i världen. Det finns inget som hästmular inte botar.

Vi åker till Mall of Scandinavia. Vi ska titta på kostym till Patrick, skor till mig. Inför bröllopet. Vi hittar inget. Jag föreslår att vi ska gå på bio. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Den får en stark 3,5 av 5. Klart sevärd, särskilt på bio. Ni har väl läst mitt inlägg där jag recenserar alla Marvelfilmer? Ska bli kul att fortsätta med Phase 4.

Annons

Idag åkte vi in till stan, med samma ärenden som under gårdagen. Patrick hittar en kostym, och jag får hålla tillbaka tårarna när han provar den. Jag vet inte ens varför jag blir gråtmild. Vi slår oss ned på Sturehof, och kort där efter öppnar sig himlen fullständigt. Markisen bugar sig för vattenmängden, och Margaux (som sitter vid bordet intill), vloggar när den ger vika och väter ned hela uteserveringen. Alla skrattar och jag tänker, det ligger något satiriskt över detta. Jag blir salongsberusad på ett glas champagne och en aperol, och vi säger, det här borde vi göra oftare på söndagar.

Vi åker hem, jag lägger mig i soffan och pustar ut, försöker formulera detta blogginlägg. Det går sådär. Här kommer en liten veckosammanfattning i listformat. Enklare så.

Annons

Annons

Veckans mående: Nej men SÅDÄR kan man väl säga.

Veckans hiss: Har haft en ganska bra vecka utseendemässigt? Det är väl typiskt.

Veckans diss: Sofacompany. Jag blev så otroligt tagen av Johanna Leymanns rant om Carin Wester här om dagen (läs f.ö.), hon satte verkligen fingret på något. Som konsument ska vi kunna ställa krav på kvalitén i det vi köper. Särskilt nu för tiden, när vi bör konsumera så lite som möjligt. Det är så otroligt tråkigt att vår uppfattning om kvalité har försvunnit totalt. Och i mitt fall då, om jag väl köper en soffa så förväntar jag mig att den ska hålla sig fin i minst 10 år. Minst. Well, min såg ut att vara 10 år efter 6 månader. Jag är framförallt trött på företag som massproducerar varor under fancy etiketter, typ ”skandinavisk design”, men som inte håller. Jag är också trött på mig själv som föll för det. Nä, jag säger som Hanna Hellquist. Vill man ha riktigt bra kvalité är det gamla soffor som gäller. Och det är väl old news egentligen. Oh well.

Veckans tips: Only Murders in The Building!! Alltså serien. Den är otrolig. Finns på Disney+.

Annons

Veckans inköp: En borrhammare!!! Äntligen.

Veckans läsning: Sally Rooneys nya. Såklart.

Veckans tråkiga: Jag tror att det är något fel på min mobilkamera. Det ser ut som att den är kladdig,  men det är den inte. Svärtan blir grå. Ja, ni ser ju på bilderna ovan.

Veckans roliga: Drugdealer på SVT Play med Jonathan Unge. Sån wack humor.

Veckans mysigaste: Drinkdejt med Josefine på Häktet <3

Annons

Veckans undring: Vad sjutton köper man till en lillasyster som fyller 18 i födelsedagspresent.

Veckans förhoppning: Att nästa vecka ska bli bättre, och det kommer den bli.

7 kommentarer till “rikast i världen”

 1. Elin skriver: september 12, 2021

  Har också köpt soffa på Sofa Company. Sååå dålig kvalité. Det ser man ju också om man kolla typ blocket/marketplace, kryllar av deras soffor där, förmodligen från folk som tröttnat


 2. Julia skriver: september 13, 2021

  Ooooh, jag hade tagit med henne ut på en lagom tjusig restaurang och gett henne ett bästa-vänner-halsband pga SYSTRAR <3


  1. rakel skriver: september 13, 2021

   som 19-åring kan jag instämma att det låter som en perfekt present! <333


 3. Emelie skriver: september 13, 2021

  Köp biljetter till er två till Liv Strömqvists uppsättning på Dramaten! Tror den kommer va skitbra. Så tar ni en middag före eller kvällsfika efter


  1. e skriver: september 13, 2021

   såg i lördags och den var skiiiiiiiiiitrolig. köp biljetter till den föreställningen!


 4. Lili skriver: september 13, 2021

  Här kommer ett o-ombett tips men det är ett av de bästa jag fått angående ångest så kan inte låta bli :( En nära vän till mig berättade för några år sedan att en psykolog en gång sagt, som hantering av ångesten, att man ”bara ska släppa taget och typ ”ja men ångesten kom och ta mig då””.
  Det är tydligen något psykiskt i hjärnan att de ska släppa lite då, för ofta blir ångesten värre när en bara skjuter undan den hela tiden.
  Det funkar för mig! När jag kommer ihåg det dvs :)) som en djup utandning för själen typ


 5. Amanda skriver: september 14, 2021

  Köp en soffa på Norrgavel!!!
  Vänd på kudderna regelbundet och den ser likadan ut efter 3 år (hittills!) <3


Dela på:
Laddar