Annons

gammal vänskap, ny vänskap och kvartslivskris

Den här bloggposten innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av bloggaren. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

För några dagar sen träffade jag en vän som jag känt på www i typ.. 12 år? Haha, det är så sjukt. Vi lärde känna varandra på Bilddagboken, och sen har vi följt varandras liv på håll, med allt vad breakups, plugg, nya jobb och resor heter. Utan att någonsin ha setts.

Annons

Men så kom det sig att han råkade vara i Stockholm över några dagar, och när vi sågs var det precis som att springa rakt in i famnen hos en gammal vän. Vilket han ju på ett sett verkligen är. Vi promenerade i typ 3 timmar och pratade om allt möjligt, och han satte också ord på det jag upplevt sen typ ett år tillbaka: Kvartslivskrisen :)

Anyhow, vet inte vad jag ville komma med detta, mer än att, fan vad fint med är med internet ibland.

Annons

En annan fin grej med internet (och kanske specifikt Instagram) är att få lära känna likasinnade personer. I torsdags åt jag middag med underbara Karin på Café Nizza. Så otroligt klok, gullig och inspirerande person. Så mysigt att få prata av sig, särskilt i och med att vi båda är ganska nyckläckta ~influencers~. Och tack gudarna, hon ska släppa kokbok snart!!! Grattis till Karin men mest till oss.

Vill vara på stan exakt hela tiden just nu. Förlåt plånboken.

Annons

En annan grej jag vill berätta men som kanske inte är så intressant är min nykärlek till kjolen. Vill inte ha på mig något annat än kjol, 30-den (20 om jag vill känna mig extra sexig) och grova boots. Jag älskar dessa (reklamlänk via Apprl) från Swedish Stockings, nylonstrumpbyxands elit.

I lördags var jag ute och åt igen!! Med Pinar. Det var så länge sen vi hängde bara hon och jag, och oj vad det pratades. Mycket välbehövligt. Vi tog varsin marggg på La Olita, och sen ett glas till på Vina, och ytterligare ett på Bananas. Avslut på Max innan jag åkte hem och däckade i sängen. Perfekt kväll.

I söndags var jag i stallet i typ 5 timmar och lyfte, bar, släpade och tvättade ca 20 traktordäck. När jag vaknade idag hade jag sån träningsvärk att jag knappt visste vad jag hette.

Annons

Men fina blev dem, däcken. Vi använder dem som hökrubbor i hagen.

Jag blev inte så fin. Men vet ni vad, fan vad jag älskar en go dags kroppsarbete. Att få skit under naglarna, att låta kroppen jobba på metodiskt. Man har en uppgift framför sig, man utför den, och sen blir den klar. På söndagskvällen åt jag pizza och somnade helt slut typ 21.30.

Annons

Avslutar med fin suddig bild på en person som blir överlycklig av att kånka på saker. Att få använda kroppen. Bästa jag vet. Och ja, kvartslivskrisen borde jag kanske skriva mer om. Jag måste bara bestämma mig för vad jag ska göra av den först. När krisen inföll för lite mer än ett år sen mådde jag piss, alltså verkligen. Ni minns kanske detta inlägg.

Men nu känner jag mig nykter i huvudet igen? Som att jag har kommit ut på andra sidan. Hobbygissning men: Terapi har nog hjälpt en hel del. Känslan just är hur som helst: Spännande! Vem vet vad som kommer hända? En nytändning på livet!!

Men nog om mig. Hur mår ni?

 

 

Annons

 

14 kommentarer till “gammal vänskap, ny vänskap och kvartslivskris”

 1. Ajli Müller skriver: oktober 11, 2021

  Jag tycker det låter himla gott att terapin har hjälpt! Jag började faktiskt en terapibehandling måndag förra veckan. Just nu är det mest läskigt, men jag är väldigt motiverad. Jag tycker att det är inspirerande att se hur du har det och att du är som ett föredöme för mig lite. Aah, det är väl det som gör en till en influencer också!! :)


  1. Gabriella Skog skriver: oktober 12, 2021

   Ja, vad fint! Det har verkligen gjort sån stor skillnad för mig. Hoppas att det kommer hjälpa dig med <3


 2. Maria skriver: oktober 11, 2021

  Jag har börjat nytt jobb förra veckan. Är den enda nya i en arbetsgrupp om ca 20 st jämnåriga och upplever en viss kris i att hitta min plats? Mina kollegor är ju på jobbet när vi träffas och har inte direkt jättemycket tid att lära känna mig eller snicksnack. Känner att jag blir osäker på vad en kan förvänta sig från de andra och känner mig lite otrygg i att vara ny i gruppen. Är liksom rädd att bli utanför och inte bli omtyckt. Jag hör ju själv att det säkerligen beror på en bristande självkänsla. Jag vet inte vart jag vill komma med detta. Behövde nog skriva av mig och hoppas att det finns någon klok här som vill lufta tankar<3


  1. Gabriella Skog skriver: oktober 12, 2021

   Men hallå – vilken DRÖM att börja på ett jobb med 20 stk jämnåriga!? Låter underbart men såklart också läskigt, men jag är säker på att det kommer bli toppen, och att du kommer hitta din plats. Det är klart att det är pirrigt och ängsligt i början (det hade jag 100% också varit) <3


  2. Anna skriver: oktober 12, 2021

   Låter klyschigt och är såklart svårt men försök bara att vara dig själv. Kollegorna kommer tycka om dig ❤️ Och är det någon som inte gör det så är det okej för så är livet. Är värre att låtsas vara någon på jobbet och plötsligt så slutar man känna igen sig själv. Och komihåg att alla är nervösa i början, är ingen som inte varit det. Säger de det så har de glömt bort hur det är!


 3. Elinor skriver: oktober 12, 2021

  Jag är i CHOCK över sista bilden. Jag är 100% säker på att du är Sveriges starkaste kvinna.
  Förövrigt kvartslivskrisen. Horribelt är det. Men jag har bara beslutat att välkomna den. Hej stormen jag är här brukar jag säga riktigt röviga dagar. Det här med att vara en mänsklig varelse alltså…


  1. Gabriella Skog skriver: oktober 12, 2021

   1. Det finaste någon har sagt till mig, TACK
   2. Nej men det ääääär vidrigt till en början. Men jag har också välkomnat den nu. Hallå livet?! Come at me


 4. Anna skriver: oktober 12, 2021

  Mysigt att luncha med Karin! Längtar till hennes kokbok.


  1. Gabriella Skog skriver: oktober 18, 2021

   Jag med!!


 5. Johanna skriver: oktober 13, 2021

  Så skönt och meditativt det är att bara låta kroppen arbeta! Relaterar f.ö. så hårt till kvartalskrisen. Att det är tungt men också nyfiket och kul. Tänker att så mycket händer under åren mellan 18-25 att man kanske behöver stanna upp och förstå, omvärdera, fundera på om den riktning man är påväg i känns rätt. Eller är det som du skrev för ett år sen, att det är frontalloben som börjar växa ihop! I så fall är ju konsekvenstänket a blessing and a curse haha. Så mycket tänkande det för med sig, men kanske också klokare beslut.


  1. Gabriella Skog skriver: oktober 18, 2021

   Ja, tror också det! Viktigt att stanna upp men också… fett jobbigt :-) Men också spännande! Hahaha. Det går väl i faser. Är ändå skönt att ha embraceat det nu. KRAM!!


 6. Lisa skriver: oktober 13, 2021

  Jag var också på Banans, i fredags! ÄLSKAR! Trodde aldrig jag skulle längta så mycket efter att trängas med massa människor i ett sorl så högt att man knappt hör vad man tänker. Men det var så så så underbart. Älskar att bara vara på stan just nu, allt är så levande och människor så glada.
  Dessutom var jag på Bananas med min mamma faktiskt, som jag inte spenderat tid med på egen hand på typ sju år? Vi pratade liksom med varandra för första gången på evigheter. Hon är verkligen ingen bar-person, men även hon njöt så mycket av mänskligt liv, efter 1,5 år i karantän.
  Äntligen <3


  1. Gabriella Skog skriver: oktober 18, 2021

   Ja, exakt så är det. Svältfödd på sorl <3 Men gu vad fint! Jag har också börjat umgås med min mamma på det sättet igen, sånt mys.


 7. Elin skriver: oktober 17, 2021

  Jag tycker du känns så rimlig!!! Du kom på tal förra veckan när jag och mina tjejkompisar pratade om vilka influensers man skulle vilja vara kompis med <3

  Jag är också 25, fyller 26 i år och känner så mycket igen mig i det du skriver! Hade sån kris när jag träffade min sambo för kände att jag plötsligt inte hade ork eller lust att hänga på krogen, hänga på saker som tidigare hade varit askul… kände mig ”tråkig” och fick ångest när jag tackade nej, men idag mår jag så mycket bättre för jag har nog också som du säger landat lite i att jag inte är tjugo längre och vill andra saker idag än för 5 år sedan.

  Tack för din blogg och IG!!!!


Dela på:
Laddar